Kevin&Daniel

START VAN ONS KRUISPUNT

HOE IS ONS KRUISPUNT NOU TOT STAND GEKOMEN? 

Oktober 2017 was een speciaal moment voor mij, Kevin. Ik werd gematcht met Daniel. Een jonge Eritrese jongen die alleen naar Nederland was gevlucht. Ik had kort voor de eerste ontmoeting voor mijzelf het doel gesteld om anderen te gaan helpen. Mijn eerste stap om dat doel te behalen, was om mij als vrijwilliger aan te melden. Zodoende heb ik Daniel ontmoet. Ik dacht dat ik alleen een informatiegever zou zijn. Ik was de Nederlander en moest hem 'wegwijs' maken. Ik bleek er compleet naast te zitten! En ik had nooit kunnen voorzien wat het mij zou gaan brengen. 


Ik ondersteunende Daniel in het begin met het leren van de taal. Heel statisch. ‘’Jij maakt de opdrachten. Ik kom ze volgende week controleren en dan hebben we het erover.’’ Dit hebben we drie weken volgehouden. Daarna begonnen we gewoon met elkaar te praten. Over religie, cultuur, school, werk en meer. We wandelden door de stad en bespraken wat we om ons heen zagen. Ik stelde Daniel aan mensen voor en zo stelde hij mij weer voor aan veel nieuwkomers in Leeuwarden. Ik leerde zoveel van Daniel, de relatie bestond uit wederkerigheid. Wij verrijken elkaars wereld nog steeds. 

Daniel kwam op mijn pad en onze wegen kruisten elkaar. Hij liet mij zien wat er speelt in de wereld van een nieuwkomer en hoe wij als Nederlanders de nieuwkomers kunnen ondersteunen bij hun integratie. Net op een moment dat ik niet wist wat ik met mijn leven wou gaan doen. Door hem heb ik gevonden wat ik leuk vind om dagelijks te gaan doen. Ik besloot daarom een eigen onderneming te starten en mij nog meer in te gaan zetten voor nieuwkomers. Zo ontstond Ons Kruispunt. Met Ons Kruispunt wil ik de wereld van mensen dichter bij elkaar brengen (met name die van nieuwkomers en Nederlanders). Als doel heb ik om nieuwkomers in contact te brengen met de kansen die zij verdienen. Mijn middelen? Coaching. Training. Verbinding. Ik word ingehuurd door partijen om de nieuwkomers die zij kennen verder te helpen. Denk aan stichtingen en gemeentes. 

Ik werk nog elke dag met veel plezier om nieuwkomers te ondersteunen bij hun toekomst in Nederland en de consulten hun werkdruk af te nemen. 

Kom in contact!